V e e l z i j d i g.


André is een kunstenaar uit Monnickendam waar hij tevens zijn Atelier heeft. Zijn passie voor schilderen is jaren geleden ontstaan. Deze passie bestaat voor hem uit het vrij kunnen creëren zonder vast te zitten aan regels. Voor hem is elk schilderij  een nieuw avontuur. In de loop van de tijd heeft hij lessen gevolgd bij diverse  ervaren kunstenaars.


André is lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NAKB).Meestal begint hij op een leeg canvas zonder een vooraf bepaald doel. Hij laat zich als het ware inspireren door wat er op het doek ontstaat. Voor hem is dit de meest pure vorm van vrij waarin hij het creatieve proces de vrije loop laat. Door dit "dialoog" met het doek, ontstaat langzaamaan het uiteindelijke schilderij. Hij schildert met olieverf, acryl maar gebruikt ook beschilderde zijde ( mixed media ) om te verwerken in zijn schilderijen. Ook houdt hij van felle kleuren welke de schilderijen vrolijk en kleurrijk maken.


Veel stijlen passeren de revue: realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme zelfs een moment van Dada en is zijn eigen stijl van schilderen overduidelijk zichtbaar.

Het enorme plezier in het maken van een schilderij, deelt André graag met anderen. Of het nou is middels een opdracht voor een schilderij, geven van schilderlessen of workshops maakt niet uit.  

Hij denkt dat er veel mensen zijn die zelf wel zouden willen schilderen maar van zichzelf denken dat ze het niet zouden kunnen. Dat vindt hij jammer. Met name de mensen die nieuwsgierig zijn en weinig of helemaal geen ervaring hebben, wil André graag kennis laten maken met het schilderen en de Fun ervan overbrengen. 
Iléne Themen schreef over zijn werk: 

“...Naarmate je de werken van André in je opneemt en het voorzichtige ritme van zijn handschrift volgt gebeurt er iets….er ontvouwt zich een schouwspel van poëtische zeggingskracht waarin markante momenten zijn vastgelegd. Het lijkt alsof een bepaalde sfeer is opgesloten in het schilderij en de toeschouwer zich een weg moet banen door structuur, vorm en kleur om zelf deel uit te maken van het schouwspel....."
L I N K E N 

Op deze site staan Linken naar andere nuttige websites mbt Kunst, Kunstenaars of websites welke inspiratie kunnen geven.
P I N T E R E S T

Wanneer je de link Pinterest volgt, komt je bij het Pinterest account van André aan.

Hier heeft hij veel "pins" ter inspiratie opgeslagen wat wellicht helpt bij het vinden van jouw schilderij. Daarnaast staan er borden over techniek of educatie.  Ideaal voor een beginnend schilder. Uiteraard kun je zelf ook een bord maken en of verder zoeken.


K U N S T I N Z I C H T

Mocht je op mijn  website helaas niet gevonden hebben over wat je zocht, kunt je via de link " Kunstinzicht"  naar het portaal waar veel andere Kunstenaars te vinden zijn.  (van Schilderkunst tot Beeldhouwwerk)  

Kunstinzicht bevat ook een prikbord. Hierin worden zaken zoals Workshops, Schilderlessen  enz. aangeboden. Het is zeer de moeite waard voor degene die zich binnen de kunst aan het oriënteren is of iets specifieks zoekt.