V e e l z i j d i g.


André is een kunstenaar uit Monnickendam waar hij tevens zijn Atelier heeft. 

Zijn passie voor schilderen is jaren geleden ontstaan. Deze passie bestaat voor hem uit het vrij kunnen creëren zonder vast te zitten aan regels. Voor hem is elk schilderij  een nieuw avontuur. In de loop van de tijd heeft hij lessen gevolgd bij diverse  ervaren kunstenaars.


André is lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NAKB).Meestal begint hij op een leeg canvas zonder een vooraf bepaald doel. Hij laat zich als het ware inspireren door wat er op het doek ontstaat. Voor hem is dit de meest pure vorm van vrij waarin hij het creatieve proces de vrije loop laat.

Door dit "dialoog" met het doek, ontstaat langzaamaan het uiteindelijke schilderij. Hij schildert met olieverf, acryl maar gebruikt ook beschilderde zijde ( mixed media ) om te verwerken in zijn schilderijen. Ook houdt hij van felle kleuren welke de schilderijen vrolijk en kleurrijk maken.

Veel stijlen passeren de revue: realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme en is zijn eigen stijl van schilderen overduidelijk zichtbaar.

Voor hem zijn de impressionistische schilders GH.Breitner & I. Israëls een voorbeeld en inspiratiebron.

Internationaal
Zijn werken zijn opgenomen in privé collecties in o.a. Spanje, België, Italië, Frankrijk en Nederland.Expostities. 

2017- 2018 Los del Puertos, Monnickendam. Doorlopende expositie

2014- 2015 Lounge Le Boulevard, Volendam. Doorlopende expositie 


Publicaties.

2014 Vermelding in de Franstasic kunstgids.


L I N K E N 

Op deze site staan Linken naar andere nuttige websites mbt Kunst, Kunstenaars of websites welke inspiratie kunnen geven.
P I N T E R E S T

Wanneer je de link Pinterest volgt, komt je bij het Pinterest account van André aan.

Hier heeft hij veel "pins" ter inspiratie opgeslagen wat wellicht helpt bij het vinden van jouw schilderij. Daarnaast staan er borden over techniek of educatie.  Ideaal voor een beginnend schilder. Uiteraard kun je zelf ook een bord maken en of verder zoeken.


K U N S T I N Z I C H T

Mocht je op mijn  website helaas niet gevonden hebben over wat je zocht, kunt je via de link " Kunstinzicht"  naar het portaal waar veel andere Kunstenaars te vinden zijn.  (van Schilderkunst tot Beeldhouwwerk)  

Kunstinzicht bevat ook een prikbord. Hierin worden zaken zoals Workshops, Schilderlessen  enz. aangeboden. Het is zeer de moeite waard voor degene die zich binnen de kunst aan het oriënteren is of iets specifieks zoekt.