Veelzijdig

André is een (autodidact) kunstenaar uit Monnickendam waar hij tevens zijn Atelier heeft. Zijn passie voor schilderen is jaren geleden ontstaan. Deze passie bestaat voor hem uit het vrij kunnen creëren zonder vast te zitten aan regels. Voor hem is elk schilderij  een nieuw avontuur.


Meestal begint hij  op een leeg canvas zonder een vooraf bepaald doel. Hij laat zich als het ware inspireren door wat er op het doek ontstaat. Voor hem is dit de meest pure vorm van vrij waarin hij het creatieve proces de vrije loop laat. Door dit "dialoog" met het doek, ontstaat langzaamaan het uiteindelijke schilderij. Hij schildert met olieverf, acryl maar gebruikt ook beschilderde zijde om te verwerken in zijn schilderijen. Ook houdt hij van felle kleuren welke de schilderijen vrolijk en kleurrijk maken.


Veel stijlen passeren de revue: realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme zelfs een moment van Dada en is zijn eigen stijl van schilderen overduidelijk zichtbaar.

Het enorme plezier in het maken van een schilderij, deelt André graag met anderen. Of het nou is middels een opdracht voor een schilderij, schilderles (sen) of workshop (s),  maakt niet uit.  

Hij denkt dat er veel mensen zijn die zelf wel zouden willen schilderen maar van zichzelf denken dat ze het niet zouden kunnen. Dat vindt hij jammer. Met name de  mensen die nieuwsgierig zijn en weinig of helemaal geen ervaring hebben, wil André graag kennis laten maken met het schilderen en de Fun ervan overbrengen. (workshop of prive les)Iléne Themen schreef over zijn werk: 

“...Naarmate je de werken van André in je opneemt en het voorzichtige ritme van zijn handschrift volgt gebeurt er iets….er ontvouwt zich een schouwspel van poëtische zeggingskracht waarin markante momenten zijn vastgelegd. Het lijkt alsof een bepaalde sfeer is opgesloten in het schilderij en de toeschouwer zich een weg moet banen door structuur, vorm en kleur om zelf deel uit te maken van het schouwspel....."